لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز - تولیت آستان قدس رضوی از ایجاد غرفه علم و دانش در بارگاه منور رضوی خبر داد و گفت: در صحن آزادی یا انقلاب یک اتاق به نام شرکتهای دانش بنیان تابلو میزنیم. در این صحنها همه غرفههای لازم را داریم و جای غرفه علم و دانش در حرم امامی که خود بنیان گذار علم و دانش است واقعا خالی بود.
حجت الاسلام احمد مروی در مراسم بهره برداری از سه محصول فناورانه و دانش بنیان بنیاد بهره وری موقوفات رضوی که شامل پهپاد سم پاش کشاورزی، جدیدترین کیتهای تشخیص استخراج ژنوم ویروس و تازهترین دستاورد دانش بنیان مؤسسه بذر و نهال رضوی در عرصه تولید بذرهای هیبریدی میشود خطاب به پژوهشگران با بیان اینکه در این اتاق میتوانید به حل مشکلات علمی خود بپردازید تصریح کرد: جلسات حل مشکل علمی خود را آنجا بگذارید. مطمئن باشید که از حضرت جواب میگیرید. افرادی که در حوزههای دانش بنیان فعال اند در حقیقت به آموزههای دینی جامه عمل میپوشانند. شما کشور را در جهت پیشرفت و تمدن کمک میکنید و ما هرچه بتوانیم کمک میکنیم.
وی با اشاره به اینکه قبل از انقلاب شعار ما نمیتوانیم و خودباختگی به روحیه مردم تزریق شده بود یادآور شد: انقلاب این شعار را برگرداند. اگر بخواهیم پیشرفت کنیم باید مرزهای خودساخته و برگرفته از نگاه جریانی و خودسرانه را حذف کنیم تا کشور پیشرفت کند. حجت الاسلام مروی بیان کرد: برخی کشورها هیچ منبعی ندارند، اما از نیروی عقل خود برای تولید استفاده میکنند و این یعنی استفاده از نیروی عقل در تولید دانش.
وی در توصیه دیگری به فعالان شرکتهای دانش بنیان بیان کرد: دانشتان را به روز کنید. شما باید به اطلاعات روز مسلط باشید و با دانش روز ارتباط داشته باشید. بستن راه درست نیست. وی با اشاره به مشکلات پیش روی پژوهشگران افزود: مشکلات زیاد و کارشکنی زیاد است. از یک مرحله به مرحله دیگر رفتن هم عموما مشقت دارد، اما بمانید و مقاومت کنید و بدانید که پیروز میشوید.
تولیت آستان قدس رضوی اظهار کرد: گاه دیده میشود برخی مثلا میخواهند مهندس برق استخدام کنند در مصاحبه اولیه از او میپرسند کفن چند تکه دارد. شما ببینید این فرد در کارش چقدر عقل دارد؟ متعهد است؟ سلامت کار میکند. اینکه این فرد نماز جمعه میرود یا نه به خودش و خدای خودش مرتبط است. نمیگویم ارزشها را نادیده بگیریم، ولی هر موضوع در جای خودش. تأکید میکنم علم و فناوری و تخصص را فراموش نکنیم.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی نیز در این مراسم گفت: در شرایط فعلی از مجموعههای دانش بنیانی طی ۵ مرحله حمایت میکنیم.
مالک رحمتی افزود: اولین مرحله ایدههای دانش بنیانی است که صرفا ایده است و نیاز به حمایت در مسیر دارد. مرحله دوم موضوع طراحی اولیه است که شرکتهای آستان قدس کمک میکنند تا ایدههای دانش بنیان طراحی شوند. مرحله بعد تولید آزمایشگاهی است که اکنون ۶۶ پروژه در این مرحله داریم. مرحله چهارم تولید صنعتی است و در قدم آخر تولید تجاری قرار دارد.
رئیس بنیادبهره وری موقوفات استان قدس رضوی بیان کرد: در آستان قدس در عرصه اقتصاد دانش بنیان کار میکنیم. البته درباره اقتصاد دیجیتال که از تأکیدات مهم مقام معظم رهبری است نیز اقداماتی را آغاز کرده ایم. قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: در قدم اول محصولات دانش بنیان را خودمان استفاده میکنیم و در مرحله بعد برای ارائه در کشور گام بر میداریم.